29. april 2024 12:47

Kvartet Nikole Šaškovića nastupa 30. aprila, na Svetski dan džeza, u Domu omladine Beograda

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kvartet Nikole Šaškovića nastupa 30. aprila, na Svetski dan džeza, u Domu omladine Beograda

Foto: TANJUG/MIRA ĐURĐEVIĆ

BEOGRAD - Dom omladine Beograda (DOB) saopštio je danas da će sutra (19:00) obeležiti Svetski dan džeza predstavljanjem trećeg izdanja "Knjige o džezu" Jadrana Erčića i nastupom Kvarteta Nikole Šaškovića.

Dopunjeno i prošireno izdanja “Knjige o džezu" Erčića, autora i voditelja emisije “Džez panorama”, na programu "Stereorame" Radio Beograda, pojavilo se za Izdavaštvo Radio-televizije Srbije u saradnji sa Knjigom komerc, saopštio je DOB.

"Knjiga o džezu” ima 478 strana, uz rečnik, diskografiju, bibliografiju, biografiju autora i sažetak na engleskom jeziku, a iz DOB-a je najavljeno da će pored Erčića govoriti iz Izdavaštva RTS-a Dragan Inđić i iz Drugog programa Radio Beograda Ranko Stojilović, uz moderatora Dragana Ambrozića.

Kako je najavljeno, u nastavku (20:00) koncert Kvarteta Nikole Šaškovića realizuje se u saradnji sa Muzičkom školom “Stanković”, čiji je Šašković učenik na Odseku za džez, a besplatne propusnice se preuzimaju jedan čas pre na info pultu u holu DOB.

Svetski dan džeza obeležava se 30. aprila, kao zvaničan UNESCO praznik, a u zvaničnim dokumentima Ujedinjenih nacioja od 2011. godine se opisuje kao “sredstvo sporazumevanja, dijaloga i jedinstva među ljudima”.