13. maj 2024 15:40

Pep Gvardiola: Izgubićemo titulu ako ne pobedimo Totenhem

Izvor: TANJUG

podeli vest

Pep Gvardiola: Izgubićemo titulu ako ne pobedimo Totenhem

Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth

MANČESTER - Menadžer fudbalskog kluba Mančester siti Pep Gvardiola izjavio je danas da će njegov tim morati da pobedi Totenhem ako želi da odbrani titulu u engleskoj Premijer ligi, prenose britanski mediji.

"Građani" se trenutno nalaze na drugom mestu na tabeli Premijer lige sa 85 bodova. Arsenal je prvi sa 86 bodova, ali "tobdžije" imaju i meč više.

Fudbaleri Mančester sitija gostovaće sutra ekipi Totenhema u zaostalom meču 34. kola Premijer lige. Totenhem je na petom mestu na tabeli sa 63 boda.

"Igrali smo protiv Totenhema dva puta ove sezone. Stvar je jasna, ako sutra ne pobedimo nećemo da budemo šampioni. Zahtevno je igrati protiv njih, agresivna su ekipa", rekao je Gvardiola uoči meča sa Totenhemom.

On je pet puta u karijeri osvojio titulu u Premijer ligi sa Mančester sitijem.

"Mnogo puta smo igrali u gostima protiv Totenhema. Bilo je utakmica kada nismo mogli da postignemo gol i kada smo gubili. Sada imamo šansu da uradimo nešto posebno. Ako propustimo priliku, Arsenal će biti šampion", naveo je Gvardiola.

Mančester siti je prošle sezone osvojio titulu u Premijer ligi. "Građani" su prošlu sezonu završili na prvom mestu na tabeli sa pet bodova više od drugoplasiranog Arsenala.

"Volimo ovaj deo sezone. Ali, ima mnogo stvari tokom sezone u kojima uživamo", dodao je menadžer Mančester sitija.

Poslednje, 38. kolo Premijer lige biće odigrano u nedelju, 19. maja od 17 časova. Fudbaleri Arsenala će u Londonu igrati sa Evertonom, dok će Mančester siti dočekati Vest Hem.