29. april 2024 11:47

Marko Miškeljin: Vlada treba da bude u punom kapacitetu što pre da bi se nastavio put razvoja

Izvor: TANJUG

podeli vest

Marko Miškeljin: Vlada treba da bude u punom kapacitetu što pre da bi se nastavio put razvoja

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost izjavio je danas da je bitno da Vlada Srbije što pre bude u punom kapacitetu kako bi se nastavio put razvoja na kojem je Srbija već duži vremenski period.

"Ide EXPO, kao i drugi dosta bitni projekti za koje je potrebno da Vlada bude u punom kapacitetu i verujem da će se to odraziti i u samom sastavu", ocenio je Miškeljin za Tanjug, rekavši da očekuje da dođe do nekih promena i novih lica.

Kada je reč o izborima 2. juna, Miškeljin kaže da će situacija u Beogradu biti drugačija nego u ostalim mestima s obzirom na to da su izbori u Beogradu u fokusu od momenta kada su završeni decembarski izbori.

Kako je naveo, u Beogradu će biti ubiranja plodova postupaka jednih i drugih, istakavši da će se na rezultatu videti koliko je postupak opozicije bio pogrešan kada su upadima u Stari dvor pokušali da zauzmu institucije.

"To je nešto što nikako ne može ostaviti pozitivan utisak na glasače i nešto što će se videti koliko već na ovim rezultatima, dok u drugim lokalnim samoupravama očekujem da se lokalnim komunalni problemi više stave u prvi plan, za razliku od Beograda gde se uvlače mnogo veće teme, što je i prirodno kada pričamo o glavnom gradu", rekao je on.

Miškeljin kaže da je članstvo tzv. Kosova u Savetu Evrope još jedan "ekser u sanduk" međunarodnog prava i institucije kakve je bila SE kao jednoj od poslednjih funkcionalnih institucija u kojoj učestvuju skoro sve države koje pripadaju Evropi.

"Sada je to postao samo još jedan instrument za iskazivanje sile tako da nažalost možemo očekivati, ako ne sad onda u nekom momentu glasanje jer sila ima većinu i ne libi se da pokaže svoju silu", ocenio je on.

Komentarišući dogovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika RS Milorada Dodika da Sabor srpskog naroda, Srbije i Srpske, prvobitno najavljen za Vaskrs, bude održan posle glasanja o Rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, Miškeljin je rekao da je poruka jedinstva i nepokolebljivosti najbitnija poruka koja može sa Sabora da se pošalje u svetu.

"Koliko god se sila trudila da pokaže nešto što ne odgovara činjenicama, sve što čine je i da sam taj termin genocida gubi na značaju i da se pokreću neki procesi koji nikako ne mogu doprineti poboljšanju situacije", izjavio je on.