19. maj 2024 14:35

Aleksandar Vučić: Izbori 2. juna od ogromnog značaja za gradove i opštine i celu Srbiju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Aleksandar Vučić: Izbori 2. juna od ogromnog značaja za gradove i opštine i celu Srbiju

Foto: Tanjug/video

NOVI SAD - Predsednik Srbije i član SNS Aleksandar Vučić poručio je danas na predizbornoj konvenciji naprednjaka i koalicionih partnera u Novom Sadu da su izbori 2. juna od ogromnog značaja za sve opštine i gradove u kojima će biti održani i za celu Srbiju.

"Ponosan sam na sve ono što smo uradili, ponosan sam što smo pokazali da i svi mi koji ne moramo u svemu da smo saglasni kada je u pitanju opstanak naše zemlje možemo da budemo zajedno i možemo da radimo zajednički u interesu svih naših građana. Hvala ljudima koji su dobro razumeli težinu trenutka, hvala našim koalicionim partnerima", naglasio je Vučić.

Pozdravio je sve koalicione partnere SNS i istakao da je danas svejedno iz koje partije neko dolazi i da je važno da zajednički obave veliki posao.

"Mi se spremamo da budemo domaćini Ekspa 2027. godine. I to nije samo pitanje Ekspa koji će se održati u Beogradu. To nije pitanje samo novih aerodromskih zgrada, novih kontrolnih tornjeva i pista, novih železničkih pruga od aerodroma do centra Beograda, Obrenovca i drugih mesta. To nije pitanje ni najvećeg centra za vodene sporte u Evropi, ni najvećeg i najlepšeg nacionalnog stadiona u ovom delu Evrope. Nije pitanje ni novih sajamskih prostorija, novih pristaništa, marina... Ne, to je pitanje hoćemo li imati najbolju brzu saobraćajnicu i od Bačkog brega preko Sombora, Kule, Vrbasa, Srbobrana, Bečeja do Kikinde i Crnje", naveo je Vučić.

Kaže da je to i pitanje hoće li biti izgrađen autoput Beograd - Zrenjanin i autoput od Niša preko Prokuplja do Kuršumlije i Merdara u punom profilu.

Idem u Njujork da se borim za našu Srbiju

Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra otputovati u Njujork, ali ne da se bori protiv nekoga, ni protiv velikih sila koje nam, kako je rekao, stavljaju jaram oko vrata, već da se bori za našu Srbiju. 

"I to nije ni protiv koga, ni u našoj zemlji, ni u regionu. U petak se vraćam iz Njujorka. U subotu ću već da budem sa našom braćom i sestrama Bošnjacima koji žive u Srbiji. Da im kažem da imamo zajedničku budućnost", poručio je Vučić na centralnoj predizbornoj konvenciji liste "Aleksandar Vučić Novi Sad sutra" u Novom Sadu.

Dodao je da, šta god da se desi, zajedno ćemo graditi budućnost.

"A do tada, biće borba neprestana. I biće im teže nego što su mislili. Tvrd je orah voćka čudnovata, ne slomi ga, al zube polomi. Nikoga se ne plašimo, jer slobodna i slobodarska Srbija nema čega da se plaši", zaključio je Vučić.