13. maj 2024 12:52

Kineski turoperatori obilaze Srbiju radi promocije među kineskim putnicima

Izvor: TANJUG

podeli vest

Kineski turoperatori obilaze Srbiju radi promocije među kineskim putnicima

Foto: Aneta Uskoković

BEOGRAD - Turistička organizacija Srbije (TOS) i Er Srbija su domaćini posete grupe kineskih turoperatora koji se upoznaju sa istorijom, tradicijom i lepotama Srbije radi što bolje promocije programa za posetu našoj zemlji među kineskim putnicima, saopštila je danas TOS.

U TOS-u kažu da ova poseta, započeta 11. maja, predstavlja važan korak u jačanju turističkih veza između Kine i Srbije, istovremeno pružajući priliku kineskim turoperatorima da istraže bogatstvo kulturnog i prirodnog nasleđa naše zemlje.

"Tokom svog boravka, turoperatori će imati privilegiju da dožive raznolikost destinacija i atrakcija koje Srbija nudi, uključujući Novi Sad, Frušku Goru, manastir Manasiju, vodopad Lisine, Beograd i Niš", saopštila je Turistička organizacija Srbije.

Kako je navedeno, posebno se ističe planirano krstarenje Savom i Dunavom, koje će turoperaterima omogućiti da dožive lepotu naših reka i njene obale iz jedinstvene perspektive, dok će istovremeno imati priliku da se opuste i uživaju u gostoprimstvu Srbije.

Kineski turoperatori će u Srbiji boraviti do četvrtka, 16. maja.