14. maj 2024 13:49

Nataša Novčić: Ove godine veće interesovanje poljoprivrednika za osiguranje od oluje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Nataša Novčić: Ove godine veće interesovanje poljoprivrednika za osiguranje od oluje

Foto: Tanjug/video

BAČKA PALANKA - Superćelijska oluja prošle godine nanela je velike štete u Srbiji, pogotovo poljoprivrednicima, a direktorka Filijale Dunav osiguranja u Novom Sadu Nataša Novčić rekla je da su štete izazvane superćelijskom olujom bile poslednja opomena da poljoprivredna gazdinstva treba zaštititi, te da je njihovo osiguranje neizbežna agrotehnička mera.

"Ono što mi možemo da pružimo je zaštita usled požara, udara groma i grada. Ono što ove godine primećujemo to je daleko veće interesovanje za osiguranje od oluje, a mi smo tu da pružimo i zaštitu od raznih drugih opasnosti i poplava", rekla je Novčićeva za Tanjug.

Dunav osiguranje poseban fokus i pred Poljoprivredni sajam stavlja na osiguranje poljoprivredne proizvodnje.

Prošle godine je pretrpljena velika šteta na malim prostorima, a posebno osetljivim su se pokazali proizvodnja voća i povrća.

Nosilac priznanja za "najdomaćina" i vlasnik poljoprivrednog gazdinstva Slavoljub Nikolić je u Despotovu osigurao 120 hektara useva.

"Svoju proizvodnju, svoj trud, svoj uloženi kapital bi morali osigurati, jer je to nešto što vas čini stabilnim. Svojim kolegama preporučio bih 'Dunav osiguranje', mogu da zaključim da je to pouzdani i pravi partner, jer ja sam na svom prošlogodišnjem slučaju upravo to i shvatio", rekao je Nikolić.

Poljoprivredni proizvođači ne treba da rizikuju, već da na vreme zaštite svoje useve, posebno imajući u vidu i podsticajne mere Vlade Srbije, a sve u cilju da se oni motivišu, da kroz osiguranje zaštite svoja ulaganja.