20. maj 2024 19:08

Mali: Postavljeni svi šipovi za Ekspo kompleks, počelo postavljanje za stadion

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mali: Postavljeni svi šipovi za Ekspo kompleks, počelo postavljanje za stadion

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali saopštio je danas da je završeno postavljanje svih šipova za Ekspo kompleks, a da je počelo postavljanje šipova i za Nacionalni stadion.

On je na svom Instagram nalogu naveo da je jutros nenajavljeno posetio Ekspo gradilište, kako bi proverio kako napreduju radovi i da li sve ide po planu.

"Dobra vest je da su završeni svi šipovi za Ekspo kompleks, a danas je počelo postavljanje šipova za Nacionalni stadion", napisao je Mali.

Kada je reč o Ekspo kompleksu, Mali je najavio da će imati sedam hala, ukupne površine 90.000 kvadratnih metara.

"Ekspo" je najvažnija razvojna šansa 2027, kada očekujemo 100 milijardi evra BDP-a

Mali je rekao danas, posetivši radove na "Ekspu", da je to najveće gradilište u Srbiji, najvažnija razvojna šansa do 2027. i najveća svetska manifestacija, jer se očekuje tri miliona ljudi, a da bi BDP Srbije te godine trebalo da bude 100 milijardi evra.

"To je velika razvojna šansa, jer tamo se gradi i novi 'Ekspo', novi sajamski prostor, novi akvatik centar i novi stadion, a time jačamo ekonomiju, jer nama je cilj da nam ekonomija raste, da imamo što više gradilišta, da se ljudi zapošljavaju, da otvaramo nova radna mesta", rekao je Mali danas za RTS.

Istakao je da je pre par meseci predstavljen projekat koji se zove "Srbija 2027" i podrazumeva 323 projekata u celoj Srbiji vezanih za "Ekspo".

"Očekujemo da ćemo te godine imati 100 milijardi evra BDP-a", naglasio je on i dodao da je pre desetak godina to bilo svega 35 miljardi evra.