16. maj 2024 18:35

Američki lanac Volmart premašio očekivane prihode zahvaljujući e-trgovini

Izvor: TANJUG

podeli vest

Američki lanac Volmart premašio očekivane prihode zahvaljujući e-trgovini

Foto: Shutterstock.com/NEHIT PHOTO

NJUJORK - Američka maloprodajna korporacija Volmart (Walmart) danas je objavila da je premašila kvartalnu zaradu i očekivanja o prihodima, pre svega zahvaljujući značajnim dobicima putem e-trgovine.

Veliki lanac hipermarketa, robnih kuća i prodavnica saopštio je da se sada nada da će nadmašiti i svoje prethodne prognoze za celu godinu, preneo je Si-En-Bi-Si (CNBC).

Volmart je očekivao rast neto prodaje od tri do četiri odsto, a akcije kompanije porasle su za oko šest odsto u ranom trgovanju i dostigle najviši nivo svih vremena.

Medij navodi da je neto prihod kompanije skočio na 5,10 milijardi dolara (63 centa po akciji), u tromesečnom periodu koji je završen 30. aprila, što je znatno više nego u poređenju sa 1,67 milijardi dolara (21 cent po akciji) u periodu od pre godinu dana.

Glavni finansijski direktor Volmarta Džon Dejvid Rejni rekao je da je jedan od faktora koji pospešuju posao sa prehrambenim proizvodima sve veći jaz između cene kuvanja kod kuće i kupovine hrane u lancima brze hrane ili restoranima.

Dodao je i da je u Volmartu trgovina putem isporuka prvi put po obimu nadmašila kupovinu u prodavnici.

"Imamo kupce, koji nam dolaze češće nego ranije, kao i one nove, koji kupuju kod nas bilo da je u pitanju virtuelna prodavnica na mreži ili jedna od naših fizičkih prodavnica", rekao je Rejni.