Mediji: Šaulić će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je danas izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, objavili su "Alo" i Telegraf.rs

18 Februar 2019 07:33

BEOGRAD - Pevač narodne muzike Šaban Šaulić, koji je danas izgubio život u saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, objavili su "Alo" i Telegraf.rs

Nesreća se dogodila u gradu Bilefeldu, u severozapadnom delu Nemačke.

Mediji u regionu o Šabanu Šauliću

Mnogobrojni mediji u regionu preneli su vest o pogibiji pevača narodne muzike Šabana Šaulića, ističući da je "kralj narodne muzike" tokom pet decenija karijere ostavio neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Balkana.

Sarajevski portal Klix.ba piše da je vest o smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića neverovatnom brzinom odjeknula u svim državama bivše Jugoslavije, ostavljajući mnogobrojne poštovaoce njegove muzike u neverici.

Stjepan Hauser: Šaban Šaulić je srpski Mocart

Među slavnim ličnostima koje je pogodila smrt Šabana Šaulića, našao se i Luka Šulić, član hrvatskog dua “2Cellos”, koji se na svom Instagram profilu oprostio od njega rečima: "Počivaj u miru kralju. Hvala na svemu".

Šulić i Stjepan Hauser su u više navrata govorili da obožavaju Šaulića i čak se nakon svojih koncerata opuštaju uz njegovu pesmu "S namerom dođoh u veliki grad".


Foto screenshot/youtube.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane