Podrška EBRD-a preko Unkredit banke srpskim preduzetnicama

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Unikredit banka potpisale su danas ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od pet miliona evra, zahvaljujući kojoj će biti obezbeđena sredstva za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima upravljaju žene.

28 Decembar 2016 14:59

BEOGRAD - Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Unikredit banka potpisale su danas ugovor o kreditnoj liniji u iznosu od pet miliona evra, zahvaljujući kojoj će biti obezbeđena sredstva za finansiranje malih i srednjih preduzeća kojima upravljaju žene.

EBRD je potpisala ugovor za svoj drugi projekat koji sprovodi u okviru Programa podrške ženama u biznisu u Srbiji i obezbediće kreditnu liniju u iznosu do pet miliona evra koju će Unikredit banka Srbija iskoristiti kako bi uvećala kreditiranje malih i srednjih preduzeća kojima upravljaju žene, navodi se u zajedničkom saopštenju.

"Danas smo potpisali još jedan projekat koji će pomoći talentovanim ženama u biznisu da u potpunosti ostvare svoj potencijal i svoje ideje. EBRD je jedan od najvećih stranih investitora u Srbiji, ali liderstvo koje ostvarujemo u programima kao što je 'Žene u biznisu' je ono što nas čini posebno ponosnim", izjavila je direktorka u Sektoru finansijskih institucija u EBRD-u Aleksandra Vukosavljević.

Predsednica Izvršnog odbora Unikredit banke Srbija Čila Ihas je izrazila zadovoljstvo što je Unikredit banka prepoznata od strane EBRD-a kao snažan i pouzdan partner za sprovođenje ovako važnog projekta

"Mi čvrsto verujemo da će Program, koji podržavaju naša banka i EBRD, podstaći veći broj žena u Srbiji da investiraju i razviju svoje poslovne ideje, a da će i samim tim podržati dalji rast domaće privrede", izjavila je Ihas.

Program EBRD-a "Žene u biznisu Zapadnog Balkana", koji se sprovodi uz podršku međunarodnih donatora, ima za cilj da ženama preduzetnicama, olakša pristup finansiranju i savetovanju.


vrh strane