Udruženo do Sava centra-Aerodrom, Bg sajam i Energoprojekt

Na javni poziv Grada Beograda za podnošenje prijava za osnivanje zajedničkog privrednog društva koje će rekonstruisati i upravljati Sava centrom, zajedničku ponudu su dale tri vodeće kompanije u zemlji - Aerodrom "Nikola Tesla", Beogradski sajam i Energoprojekt Holding, saopštio je danas taj konzorcijum.

29 Decembar 2016 14:22

BEOGRAD - Na javni poziv Grada Beograda za podnošenje prijava za osnivanje zajedničkog privrednog društva koje će rekonstruisati i upravljati Sava centrom, zajedničku ponudu su dale tri vodeće kompanije u zemlji - Aerodrom "Nikola Tesla", Beogradski sajam i Energoprojekt Holding, saopštio je danas taj konzorcijum.

Odluka o zajedničkom nastupu doneta je na zdravim ekonomskim osnovama, imajući u vidu poslovni uspeh sve tri kompanije pojedinačno, kao i privredni i tržišni potencijal ovih preduzeća.

Višedecenijsko poslovno iskustvo u različnim privrednim oblastima, finansijski i intelektualni kapital koji donosimo, kao i želja da još više unapredimo domaću privredu, a Beograd postavimo u centar evropskih kongresnih zbivanja, naš su zajednički interes.

Verujemo da će Grad Beograd imati težak zadatak da odabere najboljeg ponuđača i nadamo se da je naš tim budući partner u procesu revitalizacije Sava centra kao kulturnog, turističkog i kongresnog središta regiona, navedeno je u zajedničkom saopštenju.

Beoinfo je juče saopštio da su na javnom pozivu za podnošenje prijava za osnivanje zajedničkog privrednog društva radi rekonstrukcije i upravljanja kongresnim centrom Sava centra u sredu otvorene dve ponude - jedna kompanije Delta Holding i druga konzorcijuma koji čine Aerodrom "Nikola Tesla", Energoprojekt Holding i JP Beogradski sajam.

U Starom dvoru su otvarane koverte sa dokumentacijom dva potencijalna partnera Grada Beograda za rekonstrukciju Sava centra.

Tako je završena prva faza postupka, a do sredine januara očekuje se odluka da li su podnosioci ponuda ispunili neophodne uslove konkursa.

U drugoj fazi postupka podnosioci će dati i obavezujuće ponude, za šta će imati rok od još 60 dana.

Grad Beograd očekuje da će do kraja aprila sa izabranim partnerom potpisati ugovor i ubrzo nakon toga započeti postupak rekonstrukcije i profesionalizacije Sava centra, saopštio je Beoinfo.

Foto Tanjug/ N. Milošević, ilustracija

vrh strane