Hrvatska: Porez studentima koji zarade preko 1.978 € godišnje

Zakonodavci u Zagrebu pripremili su novogodišnje iznenađenje hrvatskim studentima odlukom da oporezuju sve studente koji godišnje zarade više od 15.000 kuna (1.978 evra), piše portal Studentski.hr.

05 Jan 2017 15:22

ZAGREB - Zakonodavci u Zagrebu pripremili su novogodišnje iznenađenje hrvatskim studentima odlukom da oporezuju sve studente koji godišnje zarade više od 15.000 kuna (1.978 evra), piše portal Studentski.hr.

"Studentski rad će se oporezivati ove godine puno intenzivnije nego ikad. Naime, studenti preko svojih studentskih ugovora od 1. januara 2017. godine mogu zaraditi tek 15 hiljada kuna godišnje, a da im država ne uzme deo te zarade", navodi se u tekstu...


Studenti u Hrvatskoj prete protestima zbog poreske stope

Hrvatski studenti revoltirani su novim pravilima koje je utvrdila vlada premijera Andreja Plenkovića o oporezivanju studentskih zarada, na Fejsbuku je pokrenuta peticija i najavljuju proteste, ukoliko njihov zahtev za vraćanje poreske stope ne bude prihvaćen.

Poreznici će, naime, studentima otimati novac koji zarade, preneo je portal Index.hr s napomenom da je prag za oporezivanje studentskih zarada s 50.000 kuna u jednom danu i bez ikakve najave spušten na 15.000 kuna.

Foto Tanjug/ N.Jovanović, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane