Nikolić sa Krajišnikom o unapređenju kulturnih veza

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom, predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilom Vuksanovićem i akademikom Slobodanom Remetićem.

11 Jan 2017 16:28
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa predsednikom asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom i predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilom Vuksanovićem.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je danas u Beogradu sa predsednikom Asocijacije "Stvaraoci Republike Srpske" Momčilom Krajišnikom, predsednikom Srpskog nacionalnog saveta Crne Gore Momčilom Vuksanovićem i akademikom Slobodanom Remetićem.

Predsednik Nikolić je sa svojim gostima razgovarao o načinima unapređenja kulturnih veza srpskog naroda na prostorima bivše Jugoslavije, saopštila je Pres služba Predsedništva...


NVO kritikuju Nikolića zbog susreta s Krajišnikom

Inicijativa mladih za ljudska prava kritikovala je danas predsednika Tomislava Nikolića zbog susreta sa Momčilom Krajšnjikom, smatrajući to početkom "ratnohuškačke kampanje" aktuelnog predsednika, dok Fond za humanitarnog parvo taj susret vidi kao "nedopustivo ruganje žrtvama" i suprotstavljanje nameri Srbije da radi na pomirenju u region.

U saopštenju dostavljenom medijima Inicijativa mladih navodi da nakon svih dešavanja koja su pratila obeležavanje Dana Republike Srpske, što je za njih revizija istorije i negiranje zločina, Nikolić se sastaje sa Krajišnikom, koji je osuđen za ratne zločine kao jedan od političkih lidera bosanskih Srba tokom rata.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MOMCILO VUKSANOVIC, MOMCILO KRAJISNIK, TOMISLAV NIKOLIC

vrh strane