Nema više uzgoja životinja zbog krzna u Hrvatskoj

U Hrvatskoj je 1. januara stupila na snagu zabrana uzgoja životinja zbog krzna, a udruženje "Prijatelji životinja" u prelaznom desetogodišnjem periodu dalo je doprinos time što su pomagali uzgajivačima da preusmere svoju proizvodnju, navodi se u saopštenju tog udruženja dostavljenom Tanjugu.

11 Jan 2017 17:04

ZAGREB - U Hrvatskoj je 1. januara stupila na snagu zabrana uzgoja životinja zbog krzna, a udruženje "Prijatelji životinja" u prelaznom desetogodišnjem periodu dalo je doprinos time što su pomagali uzgajivačima da preusmere svoju proizvodnju, navodi se u saopštenju tog udruženja dostavljenom Tanjugu.

"Hrvatski uzgajivači imali su prelazno razdoblje od 10 godina da preusmere svoju proizvodnju - rok je istekao, a javnost je argumentovala svoje neslaganje zbog produženja tog roka. Udruženje Prijatelji životinja dala je veliki doprinos ovom procesu. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su sudelovali i dali svoj doprinos u kreiranju Zakona o zaštiti životinja koji će uskoro krenuti u proceduru donošenja, a koji predviđa ", izjavio je hrvatski ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić nakon sastanka sa članovima Udruženja.

Foto/ Twitter@misotuz


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane