Dačić: Zajednički kandidat koalicije dobija izbore

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je za vladajuću koaliciju bitno da ima zajedničkog predsedničkog kandidata, jer smatra da će zajednički kandidat pobediti na izborima za predsednika Srbije.

11 Jan 2017 17:31

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je za vladajuću koaliciju bitno da ima zajedničkog predsedničkog kandidata, jer smatra da će zajednički kandidat pobediti na izborima za predsednika Srbije. Dačić je istakao i da odnos SPS i SNS nije bio nikad bolji.

"Najvažniji su odnosi Vučić-Dačić. Vučić plus Dačić to je jednako pobeda u prvom krugu. Bio sam dovoljno jasan", poručio je Dačić u intervjuu za B92.


Ambasador će snositi političku odgovornost zbog Tripolija

Dačić je rekao da će zbog stradanja dvoje srpskih službenika u Tripoliju prošle godine ambasador u Libiji snositi političku odgovornost, dok su za zaokruživanje celog slučaja potrebni izveštaji kojih za sada nema.

“Oni su ubijeni u bombardovanju. Oni sigurno nisu izgubili život zbog greške bilo koga, ali je problem što ni libijska ni americka strana ne daju nikakav izveštaj o tome. Mi ne istražujemo tu temu, istražuje tužilaštvo. Kad je rec o politickoj odgovornosti ambasadora to je drugo pitanje, on će snositi odgovornost”, rekao je Dačić za B92.

Foto Tanjug/ O.Toskić, arhiva


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane