Postupak ekstradicije Haradinaja je u toku, sledi saslušanje

Francuski sud nije danas odlučivao o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja već samo o merama kojima će obezbediti njegovo prisustvo u toku postupka odlučivanja o sprskoj molbi, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

12 Jan 2017 16:11
Bivši vođa OVK Ramuš Haradinaj pušten je danas iz pritvora ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje.

KOLMAR - Francuski sud nije danas odlučivao o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja već samo o merama kojima će obezbediti njegovo prisustvo u toku postupka odlučivanja o sprskoj molbi, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Ekstradicioni postupak je u toku, a sud u Kolmaru će u narednom periodu zakazati ročište na kojem će biti saslušan Haradinaj povodom srpskog zahteva za izručenje, objasnili su u tom ministarstvu...


Haradinaj pušten iz pritvora do odluke suda

Bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj pušten je danas iz pritvora, ali mu je zabranjeno da napušta Francusku do odluke suda o zahtevu Srbije za izručenje.

Francuski sud u Kolmaru pustio je Haradinaja uz kauciju, oduzeo mu pasoš i naložio da se dva puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj upravi...


AAK: Odluka francuskog suda delimična pravda

Alijansa za budućnost Kosova (AAK), partija čije je lider Ramuš Haradinaj, ocenila je kao delimičnu pravdu odluku francuskog suda da mu dozvoli da konačnu odluku o izručenju sačeka na uslovnoj slobodi, te apelovala na francuske vlasti da ubrzaju proceduru odlučivanja o zahtevu Beograda.

"Alijansa je iznenađena današnjom odlukom francuskih pravnih vlasti zbog činjenice da on neće moći da se vrati na Kosovo. Verujemo da odluka da se pusti iz pritvora bez mogućnosti da se vrati kući nije potpuna pravda", navela je ta stranka u saopštenju za medije.

AP Photo/Jean-Francois Badias

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane