Brnabić: Od 1. juna bez overe zdravstvenih knjižica

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da će do 1. juna biti ukinuta overa zdravstvenih knjižica.

12 Jan 2017 13:48
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da će na sastanku sa lokalnim samouprava 23. januara biti date jasne i nedvosmislene preporuke u vezi sa dugovanjima apoteka.

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da će do 1. juna biti ukinuta overa zdravstvenih knjižica.

Kako je rekla, državna uprava već ima podatke kao dokaz da li je građanin osiguran ili ne i da li je poslodavac platio zdravstveno osiguranje...


Kad se matičari boje kompjutera, sledi kažnjavanje opština

Od 145 lokalnih samouprava, samo su 63 prebacile matične knjige u elektronski oblik, izjavila je ministarka Brnabić navodeći da će opštine koje su obavile manje od 50 odsto posla biti kažnjene.

"Imamo osam lokalnih samouprava koje su ispod 50 odsto, tu smo dali nalog da krene vanredni inspekcijski nadzor i da krene kažnjavanje, tako da očekujemo da će posle svih molbi, upozorenja i ponovo molbi uroditi plodom", rekla je Brnabić novinarima...


O dugovanjima apoteka 23. januara

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave izjavila je danas da će na sastanku sa lokalnim samouprava 23. januara biti date jasne i nedvosmislene preporuke u vezi sa dugovanjima apoteka.

Navodeći da taj problem nije rešavan 15-tak godina, da dugovanja iznose 11 miiljardi dinara, a mesečna kamata oko 250 miliona dinara, Brnabić je istakla da će se o tome razgovarati u narednih desetak dana.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane