Vučić predlaže carinsku uniju za zemlje regiona

Premijer Srbije Aleksandar Vučić predao je danas austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu, sa ciljem stvaranja slobodnog trgovinskog tržišta i carinske unije u regionu.

17 Februar 2017 12:20
Premijedr Aleksandar Vučić zahvalio se danas svome gostu kancelaru Austrije kristijanu Kernu na svemu što njegova zemlja radi na očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti na Zapadnom Balkanu i podvukao da na Austriju gledamo kao na prijateljsku zemlju koja nam daje veliku podršku na putu ka EU.

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić predao je danas austrijskom kancelaru Kristijanu Kernu "papir" o Zapadnom Balkanu, sa ciljem stvaranja slobodnog trgovinskog tržišta i carinske unije u regionu.

Reč je o ideji koja, kako je objasnio Vučić, ima za cilj da se "približe naše teritorije" i olakša protok robe...


Austrija prijateljska zemlja, hvala Kernu na podršci

Premijer se zahvalio danas kancelaru Austrije na svemu što njegova zemlja radi na očuvanju mira, stabilnosti i sigurnosti na Zapadnom Balkanu i podvukao da na Austriju gledamo kao na prijateljsku zemlju koja nam daje veliku podršku na putu ka EU.

Vucicć je na zajednickcoj konferenciji za novinare rekao da kancelar Austrije ima uvek razumevanja i sluha za probleme u ovm delu Evrope, ističući da to nije slučaj baš i sa svim drugim zemlajma Evrope...


Kern: Srbija nije "zadnje dvorište" Evrope

Savezni kancelar Austrije izjavio je danas da Srbija za Evropu nije "zadnje dvorište", već njena "dnevna soba" i da je ona deo koji mora još više da se približi Evropi.

Kern je, posle sastanka sa premijerom Srbije Aleksnadrom Vučićem, takođe istakao da u trenutku kada se suočavamo sa nizom izazova, što važi naročito za Balkan, izuzetno ceni napore koje Srbija na čelu sa premijerom Vučićem pruža za održanje regionalne stabilnosti.


Kern: Vučić ne moli, ali Srbiji se mora više pomoći

Kern je izjavio da Srbija ne može da postane parking za izbeglice, te da se Srbiji mora pomoći više u finansijskom smislu.

"Srbija je dobila skromne doprinose EU. Vučić je čovek koji ne moli za nešto, ali potrebno je da podržimo Srbiju", rekao je on...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

KRISTIJAN KERN

vrh strane