Svet drma novi skandal - pokvarena govedina iz Brazila?

Brazilska vlada je počela da preduzima brojne napore kako bi uverila javnost da nema razloga za brigu nakon tvrdnji da su izvoznici mesa podmićivali inspektore radi dobijanja dozvole za prodaju i izvoz pokvarene govedine.

20 Mart 2017 17:22

BRAZILIJA - Brazilska vlada je počela da preduzima brojne napore kako bi uverila javnost da nema razloga za brigu nakon tvrdnji da su izvoznici mesa podmićivali inspektore radi dobijanja dozvole za prodaju i izvoz pokvarene govedine.

"Ovo je hitno pitanje, jer ima posledice po nas i u zemlji i u inostranstvu. Razgovaramo sa ambasadama kako bi mogle da prenesu informacije svojim vladama u pogledu bilo kakve zabrinutosti ispoljene u prethodnih nekoliko dana", izjavio je predsednik Brazila Mišel Temer novinarima, a prenosi njujorška agencija "Blumberg".


Kina suspendovala uvoz mesa iz Brazila

Kina je privremeno obustavila uvoz mesa iz Brazila, posle skandala koji je izbio u toj zemlji povodom navodnog podmićivanja sanitarnih inspektora kako bi odobrili prodaju pokvarenog mesa, izjavio je danas jedan neimenovani izvor.

Zvanični Peking je od juče, 19. marta, obustavio uvoz mesa iz Brazila, što je mera iz predostrožnosti, tvrdi taj izvor, a prenosi agencija Rojters.


I Čile blokirao uvoz mesa iz Brazila

Vlasti Čilea su danas suspendovale uvoz mesa iz Brazila nakon tvrdnji da su tamošnji korumpirani izvoznici prodavali pokvarene proizvode.

Čileanski ministar poljoprivrede Karlos Furće je na Tviteru napisao da vlada uvodi privremenu zabranu na uvoz mesa iz Brazila, koja će ostati na snazi sve dok brazilske vlasti ne potvrde da su kompanije koje izvoze meso u Čile prošle bezbednosne provere, prenosi agencija Frans pres.


Foto freeimages.com

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane