Skupština grada Beogarda usvojila plan o izgradnji toplovoda od TENT-a do N.Beograda

Skupština grada usvojila je danas više planova detaljne regulacije, među kojima i plan o izgradnji toplovoda od obrenovačke termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) do toplane "Novi Beograd", a koji bi trebalo da omogući početak realizacije tog projekta.

20 April 2017 13:01
Odbornici Skupštine grada razmatraće na sutrašnjoj sednici Predlog plana detaljne regulacije za izgradnju toplovoda od obrenovačke termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) do toplane "Novi Beograd", čije će usvajanje omogućiti da započne realizacija tog projekta, vrednog oko 160 miliona evra.

BEOGRAD - Skupština grada usvojila je danas više planova detaljne regulacije, među kojima i plan o izgradnji toplovoda od obrenovačke termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) do toplane "Novi Beograd", a koji bi trebalo da omogući početak realizacije tog projekta.

Usvojena je i odluka o izradi plana detaljne regulacije za gondolu Kalemegdan - Ušće.


Beograd dobija Park Aleksandrov i Park Gavrila Principa

Odlukom odbornika gradskog parlamenta, dva prestonička parka dobila su svoja imena - jedan po ruskom horu “Aleksandrov” i drugi po Gavrilu Principu.

Naime, park u Ulici kralja Milana u kojem se nalazi spomenik caru Nikolaju II Romanovu, dobio je naziv Aleksandrov, a na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja i ministra Vladana Vukosavljevića, u sećanje na poginule članove tog ruskog vojnog hora.


Ulice u Beogradu dobili Svetozar Gligorić, Olivera Marković...

Šahovski velemajstor Svetozar Gligorić i ruski diplomata Nikolaj Hartvig "dobili" su svoje ulice na Vračaru, dok će dve ulice na Čukarici poneti imena glumice Olivere Marković i operskog pevača Živana Saramandića, odlučila je danas Skupština grada.

Ulice na opštini Stari grad ubuduće će nositi imena arhitekte Mihaila Jankovića, istoričara umetnosti Milana Kašanina i vajara, dugogodišnjeg direktora Zoo vrta Vuka Bojovića.


Spomenike u prestonici dobijaju Janoš Hunjadi i Gagarin

U prestonici će biti podignuti spomenici mađarskom vojskovođi Janošu Hunjadiju i ruskom astronautu Juriju Gagarinu, odlučeno je danas u Skupštini grada.

Hunjadiju, u srpskom narodu poznatijem kao Sibinjanin Janko, spomenik će biti podignut na Zemunskom keju, sredstvima koje obezbedi Ambasada Mađarske u Srbiji...


Novo radno vreme za objekte u Cetinjskoj i Skadarskoj

Ugostiteljski objekti u Cetinjskoj 15 i Skadarskoj 40 i 40a ubuduće će imati ograničeno radno vreme od 6 do 24 sata radnim danom, odnosno do 1 sat posle ponoći petkom i subotom, odlučila je danas Skupština grada.

Naime, te odredbe o ogranicenom radnom vremenu već važe u Cetinjskoj, Zetskoj i Skadarskoj ulici, osim za objekte u Sakadarliji sa parne strane od broja 20 do 48 i neparne od 7 do 43, koji mogu emitovati samo akustičnu muziku...

Foto/ Tanjug Video, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

NIKOLA NIKODIJEVIC

vrh strane