Za raspravu o smeni Gojković glasalo manje od broja potpisnika

Poslanici Skupštine Srbije nisu prihvatili predlog da se o predlogu za razrešenje predsednice SKupštine Srbije Maje Gojković raspravlja po hitnom postupku.

21 April 2017 11:03
Poslanici Skupštine Srbije nisu prihvatili predlog da se o predlogu za razrešenje predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković raspravlja po hitnom postupku.

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nisu prihvatili predlog da se o predlogu za razrešenje predsednice SKupštine Srbije Maje Gojković raspravlja po hitnom postupku.

Inicijativu za njeno razrešenje podnela su 32 poslanika, a za raspravu po hitnom postupku je glasalo 13 - manje od broja potpisnika inicijative...


Skupština potvrdila više međunarodnih sporazuma

Skupština Srbije potvrdila je danas više međunarodnih sporazuma, među kojima su i oni o policijskoj saradnji, o podsticanju i zaštiti ulaganja, eliminaciji nezakonite trgovine duvanskim proizvodima, klimatskim promenama, plovidbi Tisom, kao i sporazumi iz oblasti obrazovanja i kulture.

Izmene Sporazuma vlada Srbije i Bugarske o policijskoj saradnji trebalo bi da doprinesu efikasnijem suzbijanju ilegalnih migracija...


Konstatovana ostavka Saše Jankovića na mestu ombudsmana

Skupština Srbije danas je konstatovala ostavku Saše Jankovića na mesto zaštitnika građana.

Za konstatovanje ostavke glasala su 142 poslanika, a niko nije bio protiv...


Nije prihvaćen predlog Dveri o formiranju anketnih odbora

Skupština nije prihvatila predlog poslanika Dveri da se u parlamentu formiraju anketni odbori za utvrđivanje činjenica i okolnosti tokom izbornih procesa za parlamentarne i predsedničke izbore.

U razlozima za donošenje odluke o obrazovanju anketnog odbora, Dveri tvrde da je izborni proces za predsednika Srbije obeležen neregularnostima, koje su "uticale ili su mogle da utiču na rezultate izbora”.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

VLADIMIR DJUKANOVIC I IGOR BECIC

vrh strane