Maljković novi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije

Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković izabran je danas za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Izbornoj skupštini.

09 Maj 2017 15:04
Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković izabran je danas za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Izbornoj skupštini.

BEOGRAD - Proslavljeni košarkaški trener Božidar Maljković izabran je danas za novog predsednika Olimpijskog komiteta Srbije na Izbornoj skupštini.

Maljković je na Skupštini OKS u Domu Vojske Srbije kao jedini kandidat za naslednika Vlada Divca izabran aklamacijom i ispravljen je gaf jer nije bilo glasanja pred 54 prisutna delegata.


Maljković: Todorov moj prijatelj, nisam se čuo sa Divcem

Novoizabrani predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković izjavio je danas da prvobitno nije hteo da se kandiduje za tu funkciju i da je ta "ideja rođena" nakon što su dva velika Saveza - fudbalski i košarkaški, zatražili promenu Statuta OKS.

"Ja sam kao čovek sa velikim iskustvom, koji je radio u sedam država, izašao u prvi plan. Želim da kažem da je prvobitni kandidat Ivan Todorov moj veliki prijatelj, zajedno smo radili u Zvezdi i oin ima veliki kapacitet. Mnogi su hteli da nas posvađaju, da mute vodu između nas, ali nisu uspeli. Žao mi je što danas nije bio tu jer je na putu u Kini. Što se tiče Divca (dosadašnjeg predsednika, prim. aut.), nismo se čuli", rekao je Maljković u prvom obraćanju novinarima nakon izbora.
Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane