Stuglev: SPIEF odskočna daska za ulazak na rusko tržište

Za srpske kompanije koje razmatraju ulazak na rusko tržište, Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF), koji se u tom ruskom gradu održava od 1. do 3. juna, može biti odskočna daska i platforma za potragu partnera, ali ne samo u Rusiji, već i Zajednici nezavisnih država (CIS), ističe direktor fondacije "Roskongres".

12 Maj 2017 15:16

BEOGRAD - Za srpske kompanije koje razmatraju ulazak na rusko tržište, Međunarodni ekonomski forum u Sankt Peterburgu (SPIEF), koji se u tom ruskom gradu održava od 1. do 3. juna, može biti odskočna daska i platforma za potragu partnera, ali ne samo u Rusiji, već i Zajednici nezavisnih država (CIS), ističe direktor fondacije "Roskongres" Aleksander Stuglev.

"Rusija i Srbija su povezane dugim i snažnim vezama, kako ekonomskim, tako i duhovnim i kulturnim. Ruska privreda, na jednoj strani, bila je uvek zainteresovana za širenje svog tržišta, uključujući istočnu Evropu kao strateški važan region. Na drugoj strani svake godine Rusija teži da menja investicionu klimu i pojednostavi birokratske procecuder za investitora, kao i poreski sistem. Srpsko tržište je atraktivno za ruske kompanije, kao što je i rusko za srpske", objasnio je on u izjavi Tanjugu.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane