VMRO pozdravio distanciranje Zaeva od "tiranske platforme"

VMRO-DPMNE, bivšeg remijera Nikole Gruevskog, koja će, svi su izgledi, u novom sazivu Sobranja i izborom vlade, nakon 11 godina vlasti preći u opoziciju, pozdravila je danas to što je predsednik Đorđe Ivanov lideru SDSM Zoranu Zaevu dodelio mandat za sastav nove vlade, tek nakon što je on, kako navode, odbacio tzv. "tiransku platformu".

17 Maj 2017 16:10

SKOPLJE - VMRO-DPMNE, bivšeg remijera Nikole Gruevskog, koja će, svi su izgledi, u novom sazivu Sobranja i izborom vlade, nakon 11 godina vlasti preći u opoziciju, pozdravila je danas to što je predsednik Đorđe Ivanov lideru SDSM Zoranu Zaevu dodelio mandat za sastav nove vlade, tek nakon što je on, kako navode, odbacio tzv. "tiransku platformu".

U prvom obraćanju nakon što je Zaevu ranije danas uručen mandat VMRO-DPMNE ocenjuje da je Ivanov taj potez napravio tek kada je dobio čvrste garancije lidera SDSM da će se buduća vlada pridržavati Ustava i da nijedan dokument, posebno oni koji dolaze sa strane, kao što je "tiranska platforma", neće uticati na politiku zemlje.

Foto Tanjug/ Z.Žestić, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane