Stefanović: Primena novog zakona protiv nasilja u porodici od prvog juna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će novi zakon protiv nasilja u porodici početi da se primenjuje od 1. juna i ocenio da će pružiti značajan doprinos da se kao društvo ozbiljno uhvatimo u koštac sa ovim problemom.

19 Maj 2017 13:43
Stefanović: Od 1. juna nasilje u porodici se kažnjava po novom zakonu

CAČAK - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da će novi zakon protiv nasilja u porodici početi da se primenjuje od 1. juna i ocenio da će pružiti značajan doprinos da se kao društvo ozbiljno uhvatimo u koštac sa ovim problemom.

Stefanović je prilikom posete Višem sudu u Čačku istakao da zakon daje veća ovlaščenja policijskim službenicima koji će raditi analize rizika i te procene će uključivati i mogučnost da nasilnika udalje iz kuće, čak i ako je vlasnik nekretnine da bi zaštitili žrtvu...


Registracija pripejd korisnika zbog zloupotreba

Stefanović je istakao da će Ministarstvo trgovine, turizam i telekomunikacija predložiti zakon kojim će biti obavezna registracija priprejd brojeva, dodajući da ne postoji zemlja koja nema takav zakon, posebno posle terorističkih napada.

Kazao je novinarima u Čačku da još nije imao uvid u zakon tako da ne može da govori o svim odredbama...

Foto/ Freeimages.com, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane