Dugalić: Bez rasta kreditne aktivnosti, krajem aprila čak pad

Nema rasta kreditne aktivnosti u Srbiji, a na kraju aprila je čak registrovan blagi pad zaduživanja, izjavio je danas generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić.

19 Maj 2017 15:28
Nema rasta kreditne aktivnosti u Srbiji, a na kraju aprila je čak registrovan blagi pad zaduživanja

BEOGRAD - Nema rasta kreditne aktivnosti u Srbiji, a na kraju aprila je čak registrovan blagi pad zaduživanja, izjavio je danas generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić.

Ukupna kreditna zaduženost privrede, preduzetnika i građana u Srbiji, na kraju aprila je iznosila 2.175 milijardi dinara, što je pad u odnosu na 2.184 milijarde dinara sa kraja marta, prema danas predstavljenim podacima Udruženja banaka Srbije...


Pitajte banku - šta plaćam i koliko košta?

Klijent kada uđe u banku po kredit treba da postavi samo dva pitanja, šta plaćam i koliko košta, izjavio je Dugalić povodom tužbi građana protiv banaka zbog troškova obrade kredita.

Dugalić je na konferenciji za novinare rekao da je samu presudu suda u Somboru neprimereno komentarisati, pošto je, kako kaže, ona takva da joj komentar nije potreban, aludirajući na presudu Višeg suda u tom gradu, prema kojoj banka ne sme da naplaćuje posebnu naknadu za obradu kredita jer su svi troškovi banke uključeni u kamatu, koja predstavlja jedinu cenu pozajmice...

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

VEROLJUB DUGALIC

vrh strane