Marjanović, Jokić i Bjelica na spisku za EP

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo na kome se nalaze Boban Marjanović, Nikola Jokić i povređeni Nemanja Bjelica.

19 Jun 2017 11:42
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević izjavio je danas da ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu ide na osvajanje medalje i nastavak kontinuiteta dobrih igara na velikim takmičenjima.

BEOGRAD - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević saopštio je širi spisak igrača za Evropsko prvenstvo na kome se nalaze Boban Marjanović, Nikola Jokić i povređeni Nemanja Bjelica.

Đorđević je pozvao Marjanovića godinu dana posle otkaza visokog centra za Olimpijske igre u Riju zbog novog ugovora u Detroitu, slično kao i Nikolu Milutinova, Jokić je neizvestan jer Denver želi da ga odmori, a Bjelica jer je povređen.


Đorđević: Cilj? Ne sme niže od medalje...

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je danas da ekipa na predstojećem Evropskom prvenstvu ide na osvajanje medalje i nastavak kontinuiteta dobrih igara na velikim takmičenjima.

"Ne bežimo od toga da svaki put kada se skupimo istaknemo medalju kao cilj, a tako će biti i sada. Kapiten Teodosic je rekao da dosta toga zavisi u kakvom ćemo sastavu biti, ali mi kao Srbija sa velikim kvalitetom ne smemo da postavljamo ciljeve niže od toga", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Kući košarke u Sazonovoj.


Đorđević: FIBA menja hijerarhiju reprezentacija

Selektor reprezentacije Srbije istakao je da Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) novim "prozorima" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. godine vestački pokušava da naruši hijerarhiju.

"Činjenica je da se menja hijerarhija reprezentacija jer najbolji neće dobiti šansu da igraju, što znači da Španija, Francuska i Srbija neće biti u najjačem sastavu. Šta je tu cilj FIBA i kakva košarka se predstavlja? Menjaju se principi selektiranja ekipe", rekao je Đorđević prilikom objavljivanja spiska igrača za Evropsko prvenstvo.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALKESANDAR DJORDJEVIC

vrh strane