Tramp potpisao zakon o uvođenju sankcija Rusiji

Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji, saopštili su zvaničnici Bele kuće.

02 Avgust 2017 18:01

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp potpisao je danas zakon kojim se uvode nove sankcije Rusiji, saopštili su zvaničnici Bele kuće.

Tramp je tu odluku potpisao rano jutros po lokalnom vremenu, a dvojica zvaničnika Bele kuće, insistirala su na anonimnosti jer im nije dozvoljeno da govore javno, prenosi AP...


Tramp: Zakon ima značajne mane, potpisujem ga zbog jedinstva

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da uvođenje novih sankcija, koje je danas potpisao protiv Rusije, Urana i Severne Koreje, sadrže "značajne mane" i pozvao američki Kongres da ih ne koristi za ometanje napora SAD pri rešavanju sukoba u Ukrajini sa svojim evropskim saveznicima.

"Iako ja preduzimam teške mere za kažnjavanje i odvraćanje agresivnog i destabilizujućeg ponašanja Irana, Severne Koreje i Rusije, ovo zakonodavstvo je značajno manjkavo. U žurbi da usvoji zakon, Kongres je prevideo niz neustavnih odredbi", naveo je Tramp u saopštenju, prenosi Rojters..

AP Photo/Pablo Martinez Monsivais


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane