Zaraženih jaja nema na srpskom tržištu; uskoro set mera zbog suše

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da na srpskom tržištu nema jaja zaraženih insekticidom fipronilom, da je sve pod kontrolom i da građani treba da budu spokojni.

12 Avgust 2017 09:51

BEOGRAD - Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je danas da na srpskom tržištu nema jaja zaraženih insekticidom fipronilom, da je sve pod kontrolom i da građani treba da budu spokojni.

Naša veterinarska inspekcija to apsolutno kontroliše i takvih pošiljki nije bilo, rekao je Nedimović za RTS i dodao da nije bilo ni produkata koji bi mogli da sadrže ta jaja.


Uskoro set mera zbog suše

Ministar Nedimović najavio je danas da će uskoro biti donet set mera za poljoprivrednike zbog suše u kojoj su najviše ugroženi kukuruz i soja.

Nedimović je gostujući na RTS-u kazao da će to ministarstvo do kraja avgusta proceniti koliku štetu je nanela suša i zatim doneti odgovarajuće mere.


Nema zastoja na granici,zastitili srpske interese

Ministar poljoprivrede je rekao da je Srbija morala da odreaguje na ishitrenu odluku Hrvatske da poveća takse da bi zaštitila interese srpskih voćara i povrtara i da se posle tog slučaja još više vidi potreba da se, što je predlog predsednika Aleksandra Vučića, uklone sve barijere i uspostavi carinska unija u regionu.

Ministar je rekao da od juče nema zastoja prilikom izvoza u Hrvatsku poljoprivrednih proizvoda, odnosno da je sve vraćeno na režim od pre 15. jula.

Foto Tanjug/D.Goll, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane