Kenija: Još devet mrtvih u post-izbornom nasilju

Pogoršava se post-izborno nasilje u Keniji, gde je policija upotrebila suzavac na konvoj vozila sa zvaničnima opozicije, dok je u gradsku mrtvačnicu u Najrobiju, prestonici zemlje, dopremljeno devet tela sa ranama od vatrenog oružja, javlja AP.

12 Avgust 2017 16:53

NAJROBI - Pogoršava se post-izborno nasilje u Keniji, gde je policija upotrebila suzavac na konvoj vozila sa zvaničnima opozicije, dok je u gradsku mrtvačnicu u Najrobiju, prestonici zemlje, dopremljeno devet tela sa ranama od vatrenog oružja, javlja AP.

Još nekoliko osoba ubijeno je u sukobima policije i pristalica opozicije od petka uveče, kada je izborna komisija u Keniji oglasila da je dosadašnji predsednik Uhuru Kenijata pobednik izbora. Opozicija osporava zvanične rezultate tvrdeći da su izbori namešteni, podseća AP...


Kenijska opozicija:Snage bezbednosti ubile više od 100 ljudi

Kenijska opozicija optužila je danas snage bezbednosti da su ubile više od 100 ljudi, uključujući i decu, u sukobima koji su izbili posle izbora u toj zemlji.

Opoziciona koalicija NASA nije pružila nikakve dokaze o iznetoj tvrdnji, a Rojters je do sada potvrdio pogibiju 11 osoba...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane