Srbija prva u D grupi, na Mađarsku u osmini finala

Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Mađarske u osmini finala Evropskog prvenstva u Istanbulu, pošto je završila na prvom mestu D grupe posle pobede Letonije nad Turskom 89:79.

08 Septembar 2017 08:32

ISTANBUL - Košarkaška reprezentacija Srbije igraće protiv Mađarske u osmini finala Evropskog prvenstva u Istanbulu, pošto je završila na prvom mestu D grupe posle pobede Letonije nad Turskom 89:79.

Letonci su pobedom nad domaćinom omogućili Srbiji da iz grupe izađe sa čelne pozicije i bude u različitom deo kostura u odnosu na prvog favorita za zlato Španiju, jer "orlovi" u trouglu sa Rusijom i Letonijom imaju najbolju koš razliku sa skorom 4-1, dok je Turska četvrta.


Đorđević: Respekt Mađarima, ali neka oni misle o nama

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević izjavio je sinoć da Mađarska, rival u osmini finala prvenstva Evrope zaslužuje respekt, ali da, kada se sve uzme u obzir, oni imaju više razloga za brigu.

"Mađari su napravili veliki uspeh plasmanom međđ 16 najboljih reprezentacija Evrope i samim tim što su stigli u osminu finala zaslužuju respekt. Ipak, svesni smo da smo kao prvoplasirani tim naše grupe favoriti u tom duelu i oni, pre svega, treba da razmišljaju o nama. Mi ćemo toj utakmici prići i pripremiti je ozbiljno, kao što se pripremamo za svakog protivnika. Treba dobro da iskoristimo dva dana koliko ima do utakmice, da se odmorimo i kroz treninge spremno dočekamo osminu finala", rekao je Đorđević, a prenosi sajt KŠ.

AP Photo/Lefteris Pitarakis

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane