Han: Dijalog o Kosovu važan za evropsku budućnost Srbije

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao hrabar potez i u pravo vreme kada je pozvao na unutrašnji dijalog o Kosovu, i poručio da je pokretanje unutrašnje debate važno za evropsku budućnost Srbije.

15 Septembar 2017 20:20

BEOGRAD - Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han ocenio je večeras da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povukao hrabar potez i u pravo vreme kada je pozvao na unutrašnji dijalog o Kosovu, i poručio da je pokretanje unutrašnje debate važno za evropsku budućnost Srbije.

"Izabrao je državništvo i liderstvo. Mislim da je to neophodan potez. Podržavam inicijativu, ali je do građana da odlučuju o tome, da diskutuju i na kraju nađu rešenje. Mi kao Evropljani nikad ne savetujemo šta bi trebalo da bude rezultat, kako bi trebalo da izgleda. Za nas je važno da je ovaj proces počeo. Još jednom, mislim da je ovo veoma važno i da će veliki broj ljudi u Srbiji učestvovati", rekao je Han koji je danas boravio u poseti Beogradu.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

JOHANES HAN, ANA BRNABIC, JADRANKA JOKSIMOVIC

vrh strane