Brnabić: Radna grupa o unutrašnjem dijalogu o KiM

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će biti formirana Radna grupa koja će logistički podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve građane koji žele da učestvuju u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

18 Septembar 2017 19:15

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će biti formirana Radna grupa koja će logistički podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića i sve građane koji žele da učestvuju u unutrašnjem dijalogu o Kosovu i Metohiji.

Brnabić je gostujući na RTV kazala da je razgovarala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o dijalogu i podvukla da će on pozvati sve da učestvuju u njemu i da se nada da će što veći krug ljudi u tome uzeti učešće.

Ko pobedi u javnoj nabavci od njega kupujemo

Mi u Srbiji ne praktikujemo protekcionizam, rekla je danas premijerka Ana Brnabić odgovarajući na pitanje zašto je MUP kupio automobile "škoda" a ne one iz kragijevačkog Fijata.

Gostujući na TV Vojvodina Brnabić je rekla: "Ko je pobedio na javnoj nabavci od njega kupujemo, ne praktikujemo protekcionizam".

Razgovaramo o povećanju plata, ne bih o procentima

Brnabić je izjavila je da se vode razgovori sa MMF-om, kao i interne kalkulacije u vladi, koliko bi moglo da bude povećanje plata u javnom sektoru, ali ponovo nije mogla da precizira koliko će biti to povećanje.

"Kada bih govorila, govorila bih u formi nagađanja. I dalje vodimo razgovore sa MMF-om i naše interne kalkulacije koliko bi moglo da bude povećanje, a da se ne ugroze fiskalna stabilnost i disciplina", rekla je Brnabić gostujući na RTV.

Foto Tanjug/T.Valič, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane