Erdogan: Vučić je prilika za region

Srbija je ključna zemlja za Balkan, a predsednik Vučić velika prilika za region, rekao je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na Poslovnom forumu Srbija-Turska.

10 Oktobar 2017 17:40
Predsednik Srbije Aleksandar Vucicć danas je pozvao privrednike iz Turske da investiraju u Srbiju uz poruku da nigde neće naći bolje uslove za poslovanje i investiranje.

BEOGRAD - Srbija je ključna zemlja za Balkan, a predsednik Vučić velika prilika za region, rekao je danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan na Poslovnom forumu Srbija-Turska.

Erdogan je, obraćajući se učesnicima foruma, istakao da i državnici i poslovni svet moraju raditi na stvaranju dobre atmosfere...


Snažna podrška razvoju privredne saradnje Srbije i Turske

Trgovinska razmena između Srbije i Turske raste, više od 230 novoosnovanih privrednih subjekata sa većinskim turskim kapitalom osnovano je prošle i ove godine u Srbiji, a za razvoj privredne saradnje i sklapanje poslovnih parntnerstava postoji i snažna podrška najviših državnih zvaničnika i institucija naših zemalja, kaže predsednik PKS Marko Čadež.

Dodaje da je u 2016. naša trgovinska razmena povećana za oko 14 odsto i za osam meseci ove godine isto toliko, ali da uprkos napretku naša saradnja još nije na nivou stvarnih mogućnosti naših privreda.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC /

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

ALEKSANDAR VUCIC I REDZEP TAJIP ERDOGAN

vrh strane