Tanjug na BSF: Crnadak: Različiti, ali zajedno na evropskom putu

Vreme je da ostavimo po strani svakodnevnu politiku i da se fokusiramo na bitne stvari, izjavio je danas ministar spoljnih poslova BIH Igor Crnadak i dodao da je ta zemlja na ključnom putu evropskih integracija.

12 Oktobar 2017 11:03
Ministar spoljnih poslova BIH Igor Crnadak povodom informacija da ima njihovih državljana na ratišu u Ukrajini kaže da je ta zemlja među prvima uvela zakon kojim se takvo ponašanje sankcioniše, navodeći da su već izrečene višegodišnje kazne zatvore za one koji su organizovali, regutovali ili išli na strana ratišta da se tamo bore.

BEOGRAD - Vreme je da ostavimo po strani svakodnevnu politiku i da se fokusiramo na bitne stvari, izjavio je danas ministar spoljnih poslova BIH Igor Crnadak i dodao da je ta zemlja na ključnom putu evropskih integracija.

Crnadak je panelu o Berlinskom procesu na Beogradskom bezbednosnom forumu ocenio da je ekonomska korist od približavanja šest tržišta ogromna...


Zatvor za one koji se bore na stranim ratištima

Igor Crnadak povodom informacija da ima njihovih državljana na ratišu u Ukrajini kaže da je ta zemlja među prvima uvela zakon kojim se takvo ponašanje sankcioniše, navodeći da su već izrečene višegodišnje kazne zatvore za one koji su organizovali, regutovali ili išli na strana ratišta da se tamo bore.

“Ljudi koji idu na ratišta da se bore i pucaju za novac uvek su bezbednosni rizik. Sa Srbijom i sa drugim zemljama sarađujemo i razmenjujemo podatke, tako da se preduzimaju sve potrebne mere da taj rizik svede na minimum”, rekao je Crnadak novinarima u pauzi Beogradskog bezbednosnog foruma...

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane