Uhapšene 93 osobe, među njima direktori, policajci, službenici

Policija je danas u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila 93 osobe, dok su protiv još 38 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

20 Novembar 2017 16:39
Policija je danas u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila 93 osobe, dok su protiv još 38 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

BEOGRAD - Policija je danas u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila 93 osobe, dok su protiv još 38 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Među uhapšenima su i šest policijskih službenika, uključujući i rukovodioce PS Bač i PI Kanjiža, zatim bivši rukovodilac opštine Trstenik, inspektor Ministarstva za zaštitu životne sredine, zaposleni u Ministarstvu pravde, u gradskim upravama u Vranju i Nišu, zaposleni u poreskim upravama u Zaječaru i Leskovcu, kao i više odgovornih lica u HIP Azotari u Pančevu i zaposleni u EDB Niš.


Azotara: Uhapšeno troje, ostetili firmi za 180 miliona dinara

Policija u Pančevu uhapsila je M. Đ. odgovorno lice "HIP Azotara" Pančevo, P.Đ. bivše odgovorno lica ovog preduzeća i N. P. bivše odgovorno lice Službe održavanja "HIP Azotara", zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, postoje osnovi sumnje da su oni tokom 2015. godine, prekoračivši ovlašćenja i suprotno zahtevu Službe tehničke pripreme i potrebama "HIP Azotara", prihvatili ponudu privrednog društva "K. M. Mont" iz Petrovaradina i nabavili tehnički neprihvatljive cevi, zbog čega je došlo do njihovog pucanja.


Uhapšen jer je pretio Jankoviću, Jeremiću, Vojtehovski...

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su M. M. iz Zrenjanina, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

U saopštenju MUP se navodi da postoje osnovi sumnje da je M.M. putem društvene mreže Tviter pretio predsedniku Pokreta slobodnih građana Saši Jankoviću, predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću, novinaru Nezavisnog društva novinara Vojvodine Igoru Besermenjiju i novinarki Tatjani Vojtehovski.


Hapšenja u Subotici zbog višemilionskih zloupotreba

Policija u Subotici uhapsila je odgovorno lice DOO "Agro tehnolodži" M.V. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela poreske utaje, i odgovorna lica preduzeća DOO "Kompani SU Azotara" P. M. i J. Ć, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

MUP je saopštio da je M.V. u saučešništvu sa još jednom osobom od avgusta 2015. do aprila 2017. godine, u nameri da izbegnu obavezu utvrđivanja i plaćanja akcize i poreza na dodatu vrednost na izvršen promet žestokih alkoholnih pića proizvođača DOO „Agro tehnolodži“, organizovali ilegalnu proizvodnju.


U Leskovcu uhapšena poreska inspektorka zbog primanja mita

Policija u Leskovcu uhapsila je D. B, inspektorku terenske kontrole Poreske uprave filijale u Leskovcu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo primanje mita i odgovorno lice jednog ugostiteljskog objekta, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo davanje mita.

Kako je saopštio MUP, postoje osnovi sumnje da je D. B. u julu primila mito od Lj. M. u vidu turističkog aranžmana u Grčkoj, u vrednosti od 293.500 dinara, kako ne bi izvršila službenu radnju koju je morala izvršiti prilikom kontrole njegovog ugostiteljskog objekta.


Dve osobe uhapšene zbog prevare banke

Policija u Beogradu uhapsila je dve odgovorne osobe zaposlene u PD "S.A.B Estetik" zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara u saizvršilaštvu.

Kako se je saopšteno iz MUP-a, privedeni su S. B. i M. O zbog sumnje da su u periodu od 31. avgusta 2012. godine do danas pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoja privredna društva.


Šest policajaca uhapšeno zbog korupcije i mita

Policija je danas u više odvojenih akcija na suzbijanju kriminala i korupcije uhapsila 93 osobe, a među uhapšenima su i šest policijskih službenika.

Pripadnici MUP-a uhapsili su rukovodioca Policijske ispostave Kanjiža M. K. i zaposlenog na upravnim poslovima Ž. B zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita, kao i F. P. i A. Ć. zbog sumnje da su davali mito.


Uhapšeni dileri droge i trgovci oružjem

Policija u Lazarevcu uhapsila je D. P. zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronađeni su "kalašnjikov", pištolj, lovačka puška, 197 komada municije, okvir za automatsku pušku, okvir za pištolj, vojnički nož za automatsku pušku i samostrel.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane