Šta se krije iza Tilersonove smene?

Američki predsednik Donald Tramp smenio je danas državnog sekretara SAD Reksa Tilersona, ali svoju odluku, za sada, nije obrazložio, a mediji navode da je reč o dosad najvećoj promeni u Trampovom kabinetu.

13 Mart 2018 15:28

VAŠINGTON - Američki predsednik Donald Tramp smenio je danas državnog sekretara SAD Reksa Tilersona, ali svoju odluku, za sada, nije obrazložio, a mediji navode da je reč o dosad najvećoj promeni u Trampovom kabinetu.

Rojters ocenjuje da je ovakva odluka očekivana od prošlog oktobra, kada su se prvi put pojavili navodi o razmiricama između Trampa i Tilersona (65), koji se povukao sa čela kompanije "Ekson mobil" kako bi se, pre nešto više od godinu dana, pridružio američkoj administraciji.


Ko je (bio) državni sekretar Tilerson

Reks Tilerson, sada već bivši američki državni sekretar, član Republikanske partije, inženjer, čije bogatstvo se procenjuje na 245 miliona dolara, na to je mesto došao 1. februara 2017. sa pozicije izvršnog direktora američke naftne kompanije Ekson mobil, kao jedan od najbolje plaćenih direktora na svetu.

Nalazi se na 25. mestu Forbsove liste, a prema pisanju medija blizak je s Putinom i dobitnik je najvišeg ruskog odlikovanja koje se daje stranim državljanima.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Donald Trump

vrh strane