Mičel: Obe strane da ispune sve obaveze iz dijaloga

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel saopštio je danas u Beogradu da obe strane u briselskom dijalogu treba da ispune sve obaveze i da Sjedinjene Države podržavaju transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku.

14 Mart 2018 12:37
Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću, rekao je danas u Beogradu pomočnik američkog državnog sekretara Ves Mičel i dodao da to ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i Srbima.

BEOGRAD - Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel saopštio je danas u Beogradu da obe strane u briselskom dijalogu treba da ispune sve obaveze i da Sjedinjene Države podržavaju transformaciju kosovskih bezbednosnih snaga u profesionalnu vojsku.

Mičel je na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Aleksandrom Vučićem rekao da je njegova osnovna poruka u Beogradu, kao što je bila i u Prištini, da vidi veliki prostor za novu šansu za rešenje kosovskog problema, koji opterećuje region već dugi niz godina.


MIčel o pravu Kosova na profesionalnu vojsku

BEOGRAD, 14. marta (Tanjug) - Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću, rekao je danas u Beogradu pomočnik američkog državnog sekretara Ves Mičel i dodao da to ne bi bila nikakva pretnja Srbiji i Srbima.

"Kosovo ima pravo da formira profesionalne snage koje će se baviti bezbednošću i koje bi uključile i kosovske Srbe", rekao je Mičel na konferenciji za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.


FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

VES MICEL

vrh strane