Poslovni forum u Solunu: Grčko-srpsku trgovinu podići na milijardu evra

Potencijali za povećanje trgovinske razmene i ukupne privredne saradnje između Grčke i Srbije su velike, i važno je da privrednici dve zemlje udruže sredstva, rad i znanje kako bi u uslovima stalnih geopolitičkih promena u svetu obezbedili stabilan, održiv razvoj poslovanja i boljitak za obe države...

19 Mart 2018 11:55

SOLUN - Potencijali za povećanje trgovinske razmene i ukupne privredne saradnje između Grčke i Srbije su velike, i važno je da privrednici dve zemlje udruže sredstva, rad i znanje kako bi u uslovima stalnih geopolitičkih promena u svetu obezbedili stabilan, održiv razvoj poslovanja i boljitak za obe države, zajednička je ocena privrednika dve zemlje sa današnjeg grčko-srpskog biznis foruma održanog u Solunu.

Zamenik ministra za privredu i razvoj, Stergios Pitsiorlas, rekao je u uvodnom obraćanju da 2018. predstavlja godinu ulaska Grčke u novu etapu razvoja, budući da do juna 2018. godine Atina treba da izađe iz spasilačkog programa finansijske pomoći MMF-a i evropskih partnera.


Na poslovnom forumu u Solunu 80 srpskih preduzeća

Predstavnici više od 80 srpskih i preko 150 grčkih preduzeća iz Atine i Soluna okupiće se danas na Biznis forumu Srbija - Grčka, koji će biti održan u Solunu, kako bi razmotrili potencijalnu poslovnu saradnju različitim privrednim sektorima.

Privrednici dveju zemalja sagledaće mogućnosti za jačanje saradnje u sektoru energetike, prehrambene industrije i poljoprivrede, turizmu, kao i u oblasti nekretnina, informativno-komunikacionih tehnologija i industriji farmaceutskih proizvoda...


Foto Wikimedia


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane