"Ne razgovaramo o KiM s Albancima, već s onima koji su ga otimali"

Nisu nama protivnici, ni sagovornici u kosovskom pitanju Albanci, već oni koji su stvarali tu državu i koji su nam otimali tu teritoriju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

17 April 2018 11:09

BEOGRAD - Nisu nama protivnici, ni sagovornici u kosovskom pitanju Albanci, već oni koji su stvarali tu državu i koji su nam otimali tu teritoriju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je za Pink tv rekao da je jasno da mi o Kosovu razgovaramo sa Sjedinjenim Državama, Velikom Britanijom i još nekim zemaljama Evropske unije.


Sedimo na svojoj stolici, ali važna podrška Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Srbija vodi samostalnu spoljnu politiku, sedi "na svojoj stolici", ali i da se varaju oni koji misle da je moguće razvijati bilo šta na evrospkom kontinentu bez podrške Nemačke, sa kojom imamo dobre odnose.

Vučić je, gostujući na televiziji Pink, kazao da je Nemačka, pored Francuske i Italije, sigurno najjača i najvažnija zemlja EU.


Na strani su Prištine, a mi ne smemo postati Hazari

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je međunarodna zajednica na strani Prištine, da je naše da se borimo i guramo naše interese na Kosovu, ali i da vodimo računa da očuvamo nacionalni korpus, da ne postanemo Hazari...

Građani treba da znaju da kada god neko od Srba bude izubijan na KiM, iz međunarodne zajednice pozivaju sve na odgovornost, da se to stalno ponavlja i da je to jezik koji koriste, jer su na strani Prištine i "tu nema neke filozofije", primetio je.


Visoka je cena pogrešne politike koja je vođena

Visoka je cena izgubljenih ratova i pogrešne politike koja je vođena, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić odgovarajući na kritike iz opozicije, koje, kaže, niti su konzistentne, niti argumentovane.

"Čujem da neki kažu da bih dao teritoriju za fabrike! Pa šta ste vi uradili? Za vaše vreme Kosovo je proglasilo nezavisnost. Hoćete da ne platimo cenu?", zapitao je Vučić u intervjuu za Pink televiziju.


Javni dug do kraja godine 52 odsto

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će javni dug Srbije do kraja godine pasti na 52 odsto, što je jedan od manjih u Evropi.

Vučić je, gostujući na televiziji Pink, ukazao da je prošle godine naša zemlja ostvarila 2,6 milijardi evra investicija bez značajnih privatizacija.


Moj san uređena Srbija, oni spas traže u deterdžentu u fontani

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je njegov san uređena zemlja i da ima nameru da uradi sve što može da Srbiju spase iz provalije u koju su je bacili Đilas, Jeremić, Janković, Tadić i ostali.

"I spasavam je polako, ali sigurno, dok drugi spas traže u deterdžentu u fontanama", primetio je za Pink televiziju.


Ne idem na sastanke zbog šnicle, već da se borim

Zapadni zvaničnici me poštuju, jer se ne dodvoravam i vodim autentičnu srpsku politiku, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dodao da Srbija nije velika sila, te da mora da razgovara sa svima.

On se osvrnuo na optužbe protivnika da "glumi žrtvu", jer "ne spava i ne jede" na sastancima sa zvaničnicima, rekavši da ne ide na razgovore da bi ručao, već da bi se borio za interese Srbije.


I dnevni red vlade slali su na odobrenje u ambasade

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je gostujući na Pink televiziji rekao da zna da je "onima iz inostranstva koji žele da podstiču proteste i nemire u Srbiji" problem to što je Srbija sada nezavisna zemlja, što vodi nezavisnu politiku i što sada dnevni red za sednice vlade više ne šaljemo u strane ambasade.

"Znam, moj je greh što je Srbija nezavisna zemlja i što više dnevni red vlade niko ne šalje u ambasade na odobrenje, što nasu politiku ne kreira nijedna ambasada".


Ove godine više prostora za povećanje penzija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je stav MMF-a da Srbija ima više prostora za povećanje penzija, te poručio penzionerima da će se ove godine posebno radovati.

"MMF kaže da imamo više prostora za rast penzija nego plata... ali u svakom slučaju biće dobrih vesti i za jedne i za druge", rekao je predsednik za Pink.Foto Tanjug/T.Valič, arhiva


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane