Naša politika je EU, ne menja je želja bilo kog političara

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je članove vlade da poštuju politiku puta Srbije ka EU i poručio da se ta politika neće menjati, niti zavisi od želja bilo kog političara.

22 Maj 2018 11:42
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je članove vlade da poštuju politiku puta Srbije ka EU i poručio da se ta politika neće menjati, niti zavisi od želja bilo kog poitičara.

BAKU - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je članove vlade da poštuju politiku puta Srbije ka EU i poručio da se ta politika neće menjati, niti zavisi od želja bilo kog poitičara.

"Naša politika je EU, ali i očuvanje i unapređenje prijateljstava sa tradicionalnim prijateljima i i saveznicima, kao što su Rusija i Kina. Tu politiku određuju institucije Srbije i neće se promeniti željon bilo kog političara u Srbiji", naglasio je srpski predsednik u izjavi novinarima u Bakuu.


Učvršćeno prijateljstvo, nove investicije u Srbiju

Poseta Azerbejdžanu je učvrstila naše političko prijateljstvo i otvorila po prvi put stvarnu perspektivu ekonomske saradnje i ulaganja u našu zemlju, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sumirajući razgovore tokom zvanične posete Bakuu.

Vučić je u izjavi srpskim novinarima precizirao da su azerbejdžanski partneri pokazali veliko interesovanje za ulaganje u srpski u hemijski kompleks, turizam i banjski turizam, poljoprivredu. . .


Vučić privrednicima Azerbejdžana: Dobrodošli u Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je danas azerbejdžanske privrednike i investitore da dođu u Srbiju, rekavši da garantuje da ni u jednoj zemlji regiona, pa ni šire, neće dobiti tako značajnu pomoć države.

"Ako u jugoistočnoj Evropi, pa i šire, nađete takvu obučenu radnu snagu, a da njena cena nije visoka i ako nađete negde veću pomoć države - vi idite tamo, ali, garantujem da nigde nećete dobiti tako značajnu pomoć države", rekao je on tokom susreta sa privrednicima u Baku biznis centru.


Bilo bi dobro da Prištinu umire njeni "nalogodavci"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zabrinut zbog najava Prištine da će kosovske snage bezbenosti biti transformisane u vojsku, i to bez glasova Srba, ukazujući da to ne bi bilo prvi put da Priština gazi svoje propise ili međunarodno pravo.

"Brinem zbog svega što čine. Nismo previše uplašeni, ali svakako brinem. Bilo bi dobro da njihovi nalogodavci - oni koju su učestvovali u stvaranju kosovske nezavisnosti, utiču na svoje štićenike da se ponašaju mnogo ozbiljnije i odgovornije. To je naša molba", rekao je predsednik novinarima u Bakuu.FOTO TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ bk

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane