Bujica zatvorila seoski put , nevreme i u Topoli

Bujice, koje su se stvorile usled olujnog nevremena i grada, koje je zahvatilo Zapadnu Srbiju nanelo je velike štete na putnoj infrastrukturi, izjavio je za Glas zapadne Srbije Zoran Pantović iz Pranjana.

13 Jun 2018 19:22

MILANOVAC - Bujice, koje su se stvorile usled olujnog nevremena i grada, koje je zahvatilo Zapadnu Srbiju nanelo je velike štete na putnoj infrastrukturi, izjavio je za Glas zapadne Srbije Zoran Pantovića iz Pranjana

Opštinski put od raskrsnice Micina kafana ka Pranjanima je u prekidu.

Ozbiljno nevreme protutnjalo opštinom Topola

U popodnevnim časovima opštinu Topola pogodilo je olujno nevreme praćeno krupnim gradom.

Prema prvim informacijama, rod voća i povrća u pojedinim selima potpuno je uništen.

Selo Teočin urnisao grad, oluja skidala krovove

Meštane sela Teočin, u gornjomilanovačkoj opštini, danas je "urnisao" grad, za koji kažu da je bio gori od prošlogododišnjeg koji su zapamtili po zlu.

Prema rečima Peđe Paunovića, u Biocima, Pavlovićima pa sve do teočinskog doma, kuće su u naletu oluje ostale bez crepa na krovovima.

Obilna kiša i grad u opštini Priboj

Opštinu Priboj danas po podne zahvatilo je veliko nevreme, grad je padao u nekoliko navrata, a obilne kiše u samom gradu prouzrokovale su začepljenje kišne kanalizacije, pa je grad na nekih 15 minuta bio potpuno paralisan.

Kada je reč o pribojskim seoskim predelima, na zapadnoj strani opštine Priboj odakle je nevreme i stiglo, potpuno je uništen rod maline, javlja reporter Tanjug sa lica mesta.


Stručnjaci: Tornado ili pijavica biće sve češći u Srbiji

Tornada ili pijavice biće sve češća pojava u Srbiji, jer su uslovi koji to omogućavaju danas mnogo pogodniji nego pre 50 godina, rekli su stručnjaci.

Posledica svega toga su klimatske promene i povećanje temperature za jedan stepen, rekao je za "Blic" docent na Institutu za meteorologiju Fizičkog fakulteta u Beogradu Vladimir Đurđević.

Foto Tanjug/J.Pap, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane