Nesreća na gradilištu "Beograd na vodi", poginula dva radnika

Na gradilištu Beograda na vodi jutros su poginula dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-a navode da su radnici navodno pali sa 22. sprata zgrade.

14 Septembar 2018 13:51
Na gradilištu Beograda na vodi jutros su poginula dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-a navode da su radnici navodno pali sa 22. sprata zgrade.

BEOGRAD - Na gradilištu Beograda na vodi jutros su poginula dva radnika, izjavio je za Tanjug portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-a navode da su radnici navodno pali sa 22. sprata zgrade.

Prema rečima Mirka Lutovca, dvojica radnika pala su sa "Štrabagove" zgrade, a poziv je upućen hitnoj službi u 9.42 časova.


Radojičić na gradilištu Beograda na vodi

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić odmah se uputio na gradilište Beograda na vodi, gde su jutros dva radnka poginula.

Portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac je rekao Tanjugu da su dvojica radnika pala su sa "Strabagove" zgrade, a poziv je upućen hitnoj službi u 9.42 časova.


Na gradilištu MUP i mediji, nije potvrđen dolazak gradonačelnika

Na gradilištu Beograda na vodi, gde su jutros poginula dva radnika, prisutne su ekipe MUP-a i veliki broj medijskih ekipa, a nije potvrđen dolazak gradonačelinika Zorana Radojičića koji je prethodno nezvanično najavljen, navodi izveštač Tanjuga sa mesta nesreće.

Na gradilištu su jutros poginula dva radnika, kako je za Tanjug potvrdio portparol Hitne pomoći Mirko Lutovac, a u MUP-u su naveli da su radnici, navodno, pali sa 22.sprata zgrade.

Kompanija Belgrade Waterfront žali zbog nesreće

Kompanija Belgrade Waterfront izrazila je veliko žaljenje zbog tragičnog događaja i izjavila najiskrenije saučešće porodicama radnika, koji su danas poginuli na gradilištu te kopmpanije.

"Kompanija će pružiti pomoć u istrazi svih okolnosti nesreće koja se dogodila na gradilištu, a koju sprovode nadležni organi", navodi se u saopštenju.


Strabag: Nesrećan slučaj, radnici bili obučeni i prijavljeni

Kompanija Štrabag doo izrazila je danas žaljenje zbog gubitka života dva radnika, u nesrećnom slučaju, na gradilištu ˝Beograd na vodi˝.

Radnici koji su na gradilištu izgubili život, su u potpunosti bili obučeni za sve situacije i moguća dešavanja i uredno prijavljeni, ističe se u saopštenju kompanije.

Rodić: Nesreće najčešće na objektima visoke gradnje...

Nesreće poput današnje, na gradilištu Beograda na vodi, najčešće se i dešavaju na velikim gradilištima, uglavnom, kako kaže potpredsednik Građevinsko-inženjerske komore Goran Rodić, na objektima visoke gradnje, gde ima dosta podizvođača radova.

Inače, današnja nesreća na gradilištu Beograda na vodi je prva takva za četiri godine koliko se izvode objekti na tom velikom gradilištu.


U SAD 991 radnik izgubio život na građevini

Rad na građevini je veoma opasan posao, koji širom sveta odnosi veći broj žrtava, a tako je i u SAD 2016.godine na radu poginulo 991 građevinski radnik.

Ukupno je, prema podacima Kancelarije za statistiku o radu SAD, 2016.godine 5.190 radnika izgubilo život na radnom mestu.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

POLICIJA

vrh strane