Mali: Istorijska poseta Kini u svakom pogledu

Srpski ministar finansija Siniša Mali ocenio je večeras da je poseta predsednika Srbije Kini bila istorijska u svakom pogledu, jer se po peti put susreo s jednim od dva najmoćnija čoveka na planeti za samo četiri godine, kao i zbog toga što je delegacija Srbije tom prilikom potpisala 11 novih investiticonih ugovora vrednih preko tri...

20 Septembar 2018 20:20

BEOGRAD - Srpski ministar finansija Siniša Mali ocenio je večeras da je poseta predsednika Srbije Kini bila istorijska u svakom pogledu, jer se po peti put susreo s jednim od dva najmoćnija čoveka na planeti za samo četiri godine, kao i zbog toga što je delegacija Srbije tom prilikom potpisala 11 novih investiticonih ugovora vrednih preko tri milijarde dolara.

Mali je u intervjuu za RTS preneo svoje utiske sa sastanka predsednika Srbije i Kine, ističući da je ponosan što je bio deo tog trenutka.


Od oktobra penzije sve veće i veće

Ministar finansija Srbije Siniša Mali izjavio je večeras da će povećanje penzija u Srbiji početi od oktobra, a da njihovo povećanje dalje zavisi od privrednog rasta.

"Kao što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, penzije će u Srbiji biti sve veće i veće. Od oktobra počinje povećanje, zatim idu novembar i decembar. Povećanje naredne godine zavisiće od toga kakvi će nam rezultati biti u budžetu, a razmišljamo o daljem povećanju penzija", rekao je Mali gostujući na RTS-u.


Foto Tanjug/ D. Kujundžić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane