Brnabić: Nema više crvenih linija od američke administracije

Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administracije, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić, ocenivši da se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika.

22 Oktobar 2018 11:05

BEOGRAD - Nema više nametnutih rešenja za kosovsko pitanje i nema crvenih linija koje dolaze od američke administracije, izjavila je danas srpska premijerka Ana Brnabić, ocenivši da se slika Srbije u svetu promenila jer se sada vodi odgovorna i dosledna politika.

Ona je u intervjuu za TV Pink naglasila da još ima važnih partnera, kao što je Nemačka, koji se ne slažu da nema crvenih linija i da se sa njima mora nastaviti dijalog i da im se stalno govori zašto je važno da se dođe do kompromisnog rešenja koje nudi Srbija...


Pretnje silovanjem i vešanjem dokaz nemoći opozicije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su pretnje opozicionih političara silovanjem i vešanjem dokaz njihove nemoći i istovremeno pozvala građansko društvo, nevladine organizacije i relevantne institucije da osude takav javni diskurs.

Komentarišući takve pretnje koje su javno uputili predsednik Udruženih sindikata Srbije ''Sloga'' Janko Veselinović i narodni poslanik Dveri Srđan Nogo, ona je rekla da predstavnici opozicije uopšte ne čitaju i ne znaju o čemu govore, već da im je važno da optuže vlast, premijerku, predsednika Aleksandra Vučića, SNS...


Ekonomski pokazatelji za ovu godinu jako dobri

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su ekonomski pokazatelji za ovu godinu jako dobri i da je sada već jasno da će do kraja godine ekonomija zemlje rasti više do četiri odsto.

Ona je, gostujući na TV Pinku, navela da je ekonomski rast u prvoj polovini ove godine bio 4,85 odsto i da je sada već jasno da će do kraja godine naša ekonomija rasti više do četiri odsto, što je, kako je naglasila, fantastično...


Zbog iskrene podrške razmišljam da se učlanim u SNS

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da od početka rada u Vladi Srbije, još dok je bila ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, ima iskrenu podršku naprednjaka, što je navelo na razmišljanje da se učlani u Srpsku naprednu stranku.

"SNS me je podržao od prvog dana kada sam postala ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, podržali su me u Skupštini Srbije, kada je bilo najvažnije. Nikada mi nije nametano da budem član stranke i nikada ta podrška nije zavisila od toga da li sam član stranke ili nisam", rekla je ona za Pink TV.


Foto Tanjug/ R.Prelić, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane