Brnabić: Očekujem suficit u budžetu od 28 milijardi dinara

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da na kraju godine imamo suficit u budžetu od oko 28 milijardi dinara.

07 Novembar 2018 15:47
Premijerka Srbije Ana Brnabić očekuje da će se privremene institucije u Prištini urazumiti i povući meru o većim carinama na proizvode iz Srbije, jer je to jasno kršenje CEFTA protokola, Sporazuma o stabilizaciji i priduživanju i svih ugovora o regionalnom povezivanju.

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da očekuje da na kraju godine imamo suficit u budžetu od oko 28 milijardi dinara.

Brnabić je zadovoljna rezultatima vlade, ali je istakla da se mora raditi još brže i efikasnije, te da smo izvukli pouke i iz “Bele knjige” Saveta stranih investitora i ovogodišnje pozicije na Duing biznis listi Svetske banke...


Očekujem uskoro rešenja za pojedina preduzeća

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izrazila je danas očekivanje da će uskoro uslediti privatizacija ili pronalaženje strateških partnera za pojedina preduzeća, među kojima su Ikarbus, Lasta, BIP, FAM Kruševac, Luka Novi Sad.

"U ovom trenutku radimo na rešavanju pitanja Ikarbusa, Laste, BIP-a, FAM Kruševac, Luke Novi Sad... To su neka od velikih imena i ja očekujem da ćemo uskoro imati privatizaciju ili nalaženje strateškog partnera, da oni više ne odlvlače novac iz budžeta, već da ponovo vode brži ekonomski rast Srbije", rekla je Brnabićeva na predstavljanju "Bele knjige" Saveta stranih investitora u Beogradu...


Brnabić: Očekujem da se Priština urazumi

Premijerka Srbije Ana Brnabić očekuje da će se privremene institucije u Prištini urazumiti i povući meru o većim carinama na proizvode iz Srbije, jer je to jasno kršenje CEFTA protokola, Sporazuma o stabilizaciji i priduživanju i svih ugovora o regionalnom povezivanju.

Brnabić se zahvalila EU na reakciji, jer je, kaže, Brisel ovaj put ekspeditivno i prilično jasno i direktno reagovao...


Telekom sam donosi poslovne odluke

Telekom Srbije treba da posluje profitabilno i da uplaćuje novac u državni bužet, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i navela da to preduzeće samo donosi svoje poslovne odluke.

Upitana o odluci Telekoma da kupi kablovskog operatera Kopernikus Tehnology, Brnabić je istakla da Telekom ima svoj menadžment, a da vlada očekuje od te kompanije da uspešno posluje...


Obraćanjem vladi skidaju odgovornost sa sebe

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će vlada rešiti problem u Narodnom pozorištu, ali da ne može i ne sme da rešava sve probleme i da joj je žao što mnogi obraćanjem vladi za svaki problem žele da skinu odgovornost sa sebe.

“Ne mislim samo na direktora Narodnog pozorišta, već i na Upravni odbor. Ne možete da kažete - vlada me je postavila, vlada neka me smeni, kao što ni UO ne može da kaže - mi ne možemo da rešimo ovu situaciju, pa neka ide nazad, neka je reši vlada”, rekla je Brnabić odgovarajući na pitanja novinara...


FOTO TANJUG/ FILIP KRAINCANIC/ nr

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

JANA MIHAJLOVA

vrh strane