Politika: Ko je kriv za pad Srbije na listi Svetske banke

Na ovogodišnjoj Duing biznis listi, Svetska banka priznala je Srbiji samo jednu potpuno sprovedenu reformu - izdavanje građevinskih dozvola, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović smatra da bi Srbija bila u samom svetskom vrhu da je i u ostalim oblastima bila uspešna kao u reformi na tom planu.

08 Novembar 2018 08:41

BEOGRAD - Na ovogodišnjoj Duing biznis listi, Svetska banka priznala je Srbiji samo jednu potpuno sprovedenu reformu - izdavanje građevinskih dozvola, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović smatra da bi Srbija bila u samom svetskom vrhu da je i u ostalim oblastima bila uspešna kao u reformi na tom planu.

U tekstu pod naslovom "Ko je kriv za pad Srbije na listi Svetske banke", "Politika" podseća da je Srbija na Duing biznis listi, na kojoj je 190 zemalja rangirano po lakoći poslovanja, ove godine nazadovala za pet mesta zauzevši 48. mesto, kao i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno kritikovao ministarstva privrede i energetike, kao i pojedina javna preduzeća, a da je rekao i da je Mihajlovićeva, koja vodi radnu grupu za ovu listu, trebalo da bude posvećenija.

Foto Pixabay.com, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane