Ðorđević: Osudititi sve akte genocida

Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Srbije Zoran Ðorđević izjavio je danas da je pre 80 godina, na sutrašnji dan, 9. novembra 1938. godine, "čitav evropski kontinent obuzela tama, najcrnja noć evropske civilizacije i evropskih naroda", kada je u takozvanoj Kristalnoj noći počeo nacistički pogrom nad Jevrejima u Nemačkoj...

08 Novembar 2018 21:52

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja Srbije Zoran Ðorđević izjavio je danas da je pre 80 godina, na sutrašnji dan, 9. novembra 1938. godine, "čitav evropski kontinent obuzela tama, najcrnja noć evropske civilizacije i evropskih naroda", kada je u takozvanoj Kristalnoj noći počeo nacistički pogrom nad Jevrejima u Nemačkoj, a potom i u okupiranoj Evropi i nad drugim narodima.

Na Memorijalnom koncertu povodom obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv fašizma i antisemitizma u Narodnom pozorištu u Beogradu, Ðorđević je podsetio da je pod tim "eufemističkim nazivom ''Kristalna noć'' počela poslednja, najmonstruoznija faza plana koji su nacisti takođe eufemistički nazvali ''Konačno rešenje jevrejskog pitanja''.


FOTO TANJUG/ Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane