RIK saopštio konačne rezultate izbora za nacionalne savete

Republička izborna komisija (RIK) saopštila je sinoć konačne rezultate na izborima za nacionalne savete 16 nacionalnih manjina, koji su održani 4. novembra, dok će za češku i rumunsku manjinu rezultati biti saopšteni posle ponovljenih izbora na dva izborna mesta 14. novembra.

09 Novembar 2018 08:49

BEOGRAD - Republička izborna komisija (RIK) saopštila je sinoć konačne rezultate na izborima za nacionalne savete 16 nacionalnih manjina, koji su održani 4. novembra, dok će za češku i rumunsku manjinu rezultati biti saopšteni posle ponovljenih izbora na dva izborna mesta 14. novembra.

Prethodno su na elektorskim skupštinama u Beogradu svoje predstavnike u savetima izabralli pripadnici hrvatske, crnogorske, ruske i makedonske nacionalne zajednice...


Izbori se ponavljaju u Beloj Crkvi i Vršcu

Izbori za Nacionalne savete nacionalnih manjina biće ponovljeni 14. novembra na dva glasačka mesta - u Beloj Crkvi i Vršcu, gde su poništeni izbori za clanove nacionalnih saveta rumunske i česke manjine, saopštila je Republička izborna komisija (RIK).

Kako je sinoć saopšteno na sednici RIK-a, ponoviće se glasanje na izborima Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine na biračkom mestu broj 1 u Srednje-tehničkoj školi u Beloj Crkvi, na kojem su poništeni izbori održani 4. novembra...

FOTO TANJUG/ DUSAN ANIČIĆ

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane