Više novca za privrednike Zapadnog Balkana

Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke danas je u Luksemburgu primljen u Savetodavnu grupu Platforme Fonda za razvoj preduzeća i inovacija (PAG EDIF), a privredu Zapadnog Balkana u Upravnom odboru ovog evropskog fonda predstavljaće Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora KIF-a.

05 Decembar 2018 14:40

BEOGRAD - Komorski investicioni forum zapadnobalkanske šestorke danas je u Luksemburgu primljen u Savetodavnu grupu Platforme Fonda za razvoj preduzeća i inovacija (PAG EDIF), a privredu Zapadnog Balkana u Upravnom odboru ovog evropskog fonda predstavljaće Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije i predsednik Upravnog odbora KIF-a.

"Komore regiona će tako biti ne samo na izvoru informacija o mogućnostima finansiranja privrede iz ovog fonda kako bi se kompanije što detaljnije i blagovremenije uputili kako mogu da koriste sredstva. Članstvo u Upravnom odboru omogućava i da direktno i aktivno, u ime poslovne zajednice, učestvujemo u kreiranju proizvoda - šeme povoljnih kredita i investicija i tehnicke podrške EDIF-a privrednicima Zapadnog Balkana, ali i u odlučivanju kako će se sredstva EU koristiti", kaže Čadež.

Foto Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane